Suomen Michelin -ravintolat 2021

Vuoden 2021 pohjoismaiset Michelin -ravintolat julkistettiin televisiolähetyksen välityksellä maanantaina 13. syyskuuta Norjan Stavangerista.

Suomi sai uuden yhden tähden ravintolan Finnjävel Salongin täydentäessä viime vuoden kuusikkoa. Suomalaisten tähtiravintoloiden määrä nousi näin ollen seitsemään.

Finnjävel Salonki pokkasi myös Parhaan Palvelun -tunnustuksen (Welcome and Service Award). Viime vuonna lanseeratun Vihreän Tähden eli kestävän kehityksen -maininnan lunasti kaikkiaan kolme suomalaisravintolaa.

Michelin Guide on vuosittain julkaistava maailmanlaajuinen ravintolaopas, joka luokittelee ravintoloita viiteen eri luokkaan – kolmen, kahden ja yhden tähden ravintoloiksi sekä Bib Gourmand– ja The Plate -ravintoloiksi. Opasta on julkaistu 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Tänä vuonna ”punainen kirja” siirtynee historiaan – opas julkaistaan ainoastaan digitaalisessa muodossa.

Michelin Guide 2021 -ravintolat Suomessa

⭐️   1 Star

Demo, Helsinki
moderni
Inari, Helsinki
luova
Palace, Helsinki
moderni
Finnjävel Salonki, Helsinki
moderni suomal.
Olo, Helsinki
moderni
Grön, Helsinki
moderni
Ora, Helsinki
moderni

😋   Bib Gourmand

Boulevard Social, Helsinki
välimerellinen
Gaijin, Helsinki
aasialainen
Nolla, Helsinki
moderni

🍽   The Plate

Ateljè Finne, Helsinki
moderni
Muru, Helsinki
moderni
Savoy, Helsinki
moderni
Boon Nam, Helsinki
thaimaalainen
Natura, Helsinki
suomalainen
Toca, Helsinki
moderni
EMO, Helsinki
moderni
Nokka, Helsinki
moderni
Young Hearts, Helsinki
moderni
Farang, Helsinki
kaakkoisaasialainen
Nude, Helsinki
moderni
Ventuno, Helsinki
italialainen
Finnjävel Sali, Helsinki
moderni suomal.
Passio, Helsinki
moderni
Vinkkeli, Helsinki
klassinen
Kaskis, Turku
moderni
Ragu, Helsinki
moderni

🍀   Green Star

Grön, Helsinki
moderni
Nolla, Helsinki
moderni
Ora, Helsinki
moderni

Ei kahden tai kolmen tähden ravintoloita.

🏆   Welcome and Service Award

Finnjävel Sali, Helsinki
moderni suomalainen

Luokitukset

⭐️⭐️⭐️Poikkeuksellista ruokaa tarjoava matkakohteeksi luokiteltava ravintola.
⭐️⭐️Erinomaista ruokaa tarjoava vierailun arvoinen ravintola.
⭐️Korkealaatuista ruokaa tarjoava poikkeamisen arvoinen ravintola.
😋Laadukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan tarjoava ravintola.
🍽Hyvän aterian ravintola, jossa tarjolla tuoreista raaka-aineista huolellisesti valmistettua ruokaa.

Arviointiperusteet

⭐️   Tähtiravintolat arvioidaan ruoan perusteella. Huomiota kiinnitetään mm. raaka-aineiden laatuun, makujen ja ruoanvalmistustekniikoiden hallintaan, keittiömestarin persoonallisen näkemyksen välittymiseen annoksista, hinta-laatusuhteeseen sekä annosten tasalaatuisuuteen eli laadun säilymiseen eri arviointikerroilla.

🍴   Tähtiluokitus ei huomioi ravintolaympäristöä tai palvelua. Nämä huomioidaan viidellä ”viihtyisyys ja laatu” -luokituksella, joita symboloivat ristiin asetetut lusikka ja haarukka.

😋   Bib Gourmand -maininta myönnetään ravintoloille, jotka eivät aivan yllä tähtiluokitukseen, mutta tarjoavat korkealaatuista ruokaa kohtuulliseen hintaan.

🍽   The Plate -maininta myönnetään ravintoloille, joissa tarjotaan tuoreista raaka-aineista huolellisesti valmistettua hyvää ruokaa.

Lähde: Michelin Guide

Tuoreimmat Raflatarinat instagramissa