360° Eat Guide on uusi pohjoismainen ravintolaopas (ensimmäinen julkistus 30.9.2019), jossa huomioidaan ruoan lisäksi myös kestävä kehitys. Ravintolalistauksen ohella 360° Eat Guide palkitsee alan toimijoita yhdeksässä eri luokassa, mm. Vuoden kokki-, Jäte- ja Vihreys -kategorioissa.

360° Eat Guide -oppaan tuomaristo on julkinen. Tuomariston suomalaisjäseninä toimivat Sanna Maskulin ja Valtteri Väkevä.
360° Eat Guide 2020 -ravintolat Suomessa
06. Nolla, Helsinki | 51. Chapter, Helsinki | 67. Kaskis, Turku |
23. Ora, Helsinki | 53. Jord, Helsinki | 69. Ravintola C, Tre |
35. Tapio, Posio | 58. Olo, Helsinki | 78. Kielo, Joensuu |
40. Grön, Helsinki | 64. Inari, Helsinki |
BALANCE -sarjan voittaja 2020
Grön, Helsinki
360 ° Balance -luokan voittajan menuista heijastuu ravintolan tiedostavan tarpeen painottaa kasvikunnan tuotteita.
Arviointiperusteet
Listauksen ensisijainen arviointiperuste on kestävä kehitys, jota arvioidaan 1-3:lla ympyräsymbolilla. Ravintolan gastronominen taso pisteytetään.
Arvioinnin osa-alueita ovat ruoka ja juomat, palvelu (ihmiset), ravintolan fyysinen ympäristö, kierrätys/jätteet sekä vuorovaikutus (kommunikaatio). Tarkemmat kriteerit on listattu 360° Eat Guiden kotisivuilla.
Lähde: 360° Eat Guide