Suomen 360° Eat Guide -ravintolat 2020

360° Eat Guide on uusi pohjoismainen ravintolaopas (ensimmäinen julkistus 30.9.2019), jossa huomioidaan ruoan lisäksi myös kestävä kehitys. Ravintolalistauksen ohella 360​​° Eat Guide palkitsee alan toimijoita yhdeksässä eri luokassa, mm. Vuoden kokki-, Jäte- ja Vihreys -kategorioissa.

360° Eat Guide -oppaan tuomaristo on julkinen. Tuomariston suomalaisjäseninä toimivat Sanna Maskulin ja Valtteri Väkevä.

360° Eat Guide 2020 -ravintolat Suomessa

06. Nolla, Helsinki51. Chapter, Helsinki67. Kaskis, Turku
23. Ora, Helsinki53. Jord, Helsinki69. Ravintola C, Tre
35. Tapio, Posio58. Olo, Helsinki78. Kielo, Joensuu
40. Grön, Helsinki64. Inari, Helsinki

BALANCE -sarjan voittaja 2020

Grön, Helsinki

360 ° Balance -luokan voittajan menuista heijastuu ravintolan tiedostavan tarpeen painottaa kasvikunnan ​​tuotteita.

Arviointiperusteet

Listauksen ensisijainen arviointiperuste on kestävä kehitys, jota arvioidaan 1-3:lla ympyräsymbolilla. Ravintolan gastronominen taso pisteytetään.

Arvioinnin osa-alueita ovat ruoka ja juomat, palvelu (ihmiset), ravintolan fyysinen ympäristö, kierrätys/jätteet sekä vuorovaikutus (kommunikaatio). Tarkemmat kriteerit on listattu 360° Eat Guiden kotisivuilla.

Lähde: 360° Eat Guide