Suomen Michelin -ravintolat 2020

Vuoden 2020 pohjoismaiset Michelin -ravintolat julkistettiin 17. helmikuuta Norjan Trondheimissa. Suomi säilytti kuusi tähteä ravintola Inarin astuessa ”talviunilla” uinuvan Askin tilalle. Uuden Kestävän kehityksen -maininnan lunasti kaikkiaan neljä suomalaisravintolaa.

Michelin Guide on vuosittain julkaistava maailmanlaajuinen ravintolaopas, joka luokittelee ravintoloita viiteen eri luokkaan – kolmen, kahden ja yhden tähden ravintoloiksi sekä Bib Gourmand– ja The Plate -ravintoloiksi. Opasta on julkaistu 1900-luvun alkupuolelta lähtien.

Michelin Guide 2020 -ravintolat Suomessa

⭐️   1 Star

Demo, Helsinki
moderni
Inari, Helsinki
luova
Ora, Helsinki
moderni
Grön, Helsinki
suomalainen
Olo, Helsinki
moderni
Palace, Helsinki
moderni

😋   Bib Gourmand

Boulevard Social, Helsinki
välimerellinen
Gaijin, Helsinki
aasialainen
Nolla, Helsinki
moderni

🍽   The Plate

Ateljè Finne, Helsinki
moderni
Kaskis, Turku
moderni
Ragu, Helsinki
moderni
Chapter, Helsinki
moderni
Muru, Helsinki
moderni
Savoy, Helsinki
moderni
EMO, Helsinki
moderni
Natura, Helsinki
suomalainen
Spis, Helsinki
moderni
Finnjävel, Helsinki
moderni
Nokka, Helsinki
moderni
Toca, Helsinki
moderni
Garden by Olo, Helsinki
moderni
Nude, Helsinki
moderni
Ultima, Helsinki
suomalainen
Grotesk, Helsinki
liha- ja grilliruoka
Passio, Helsinki
moderni
Ventuno, Helsinki
italialainen
Jord, Helsinki
suomalainen
Pastis, Helsinki
ranskalainen
Vinkkeli, Helsinki
klassinen

🍀   Sustainability Emblem

Chapter, Helsinki
moderni
Jord, Helsinki
suomalainen
Nolla, Helsinki
moderni
Ora, Helsinki
moderni
   

Ei kahden tai kolmen tähden ravintoloita.

Luokitukset

 
⭐️⭐️⭐️ Poikkeuksellista ruokaa tarjoava matkakohteeksi luokiteltava ravintola.
⭐️⭐️ Erinomaista ruokaa tarjoava vierailun arvoinen ravintola.
⭐️ Korkealaatuista ruokaa tarjoava poikkeamisen arvoinen ravintola.
😋 Laadukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan tarjoava ravintola.
🍽 Hyvän aterian ravintola, jossa tarjolla tuoreista raaka-aineista huolellisesti valmistettua ruokaa.

Arviointiperusteet

⭐️   Tähtiravintolat arvioidaan ruoan perusteella. Huomiota kiinnitetään mm. raaka-aineiden laatuun, makujen ja ruoanvalmistustekniikoiden hallintaan, keittiömestarin persoonallisen näkemyksen välittymiseen annoksista, hinta-laatusuhteeseen sekä annosten tasalaatuisuuteen eli laadun säilymiseen eri arviointikerroilla.

🍴   Tähtiluokitus ei huomioi ravintolaympäristöä tai palvelua. Nämä huomioidaan viidellä ”viihtyisyys ja laatu” -luokituksella, joita symboloivat ristiin asetetut lusikka ja haarukka.

😋   Bib Gourmand -maininta myönnetään ravintoloille, jotka eivät aivan yllä tähtiluokitukseen, mutta tarjoavat korkealaatuista ruokaa kohtuulliseen hintaan.

🍽   The Plate -maininta myönnetään ravintoloille, joissa tarjotaan tuoreista raaka-aineista huolellisesti valmistettua hyvää ruokaa.

Lähde: Michelin Guide