360° Eat Guide on uusi pohjoismainen ravintolaopas (ensimmäinen julkistus 30.9.2019), jossa huomioidaan ruoan lisäksi myös kestävä kehitys. Ravintolalistauksen ohella 360° Eat Guide palkitsee alan toimijoita yhdeksässä eri luokassa, mm. Vuoden kokki-, Jäte- ja Vihreys -kategorioissa.
360° Eat Guide -oppaan tuomaristo on julkinen. Suomen tuomariston puheenjohtajana toimii Pauliina Siniauer, jäseninä Anna Paljakka, Sanna Maskulin ja Valtteri Väkevä.
360° Eat Guide 2019 -ravintolat Suomessa
27.Tapio, Posio | 49.Savoy, Helsinki | 76.Kuurna, Helsinki |
33.Chapter, Helsinki | 53.Ravintola C, Tampere | 78.Nokka, Helsinki |
45.Ora, Helsinki | 61.Grön, Helsinki | |
46.Olo, Helsinki | 72.Ateljè Finne, Helsinki |
WASTE -sarjan voittaja 2019
Nolla, Helsinki
Arviointiperusteet
Listauksen ensisijainen arviointiperuste on kestävä kehitys, jota arvioidaan 1-3:lla ympyräsymbolilla. Ravintolan gastronominen taso pisteytetään.
Arvioinnin osa-alueita ovat ruoka ja juomat, palvelu (ihmiset), ravintolan fyysinen ympäristö, kierrätys/jätteet sekä vuorovaikutus (kommunikaatio). Tarkemmat kriteerit on listattu 360° Eat Guiden kotisivuilla.
Lähde: 360° Eat Guide