Suomen White Guide -ravintolat 2019

White Guide Nordic on ensimmäisen kerran vuonna 2014 julkaistu pohjoismainen ravintolaopas, joka arvioi ja pisteyttää ravintoloita neljään eri luokkaan ruoan, juoman, palvelun ja ravintolamiljöön perusteella.

3

White Guide 2019 -ravintolat Suomessa

Global Masters Level

1.Palace, Helsinki 2.Inari, Helsinki 3.Ask, Helsinki

Masters Level

4.Olo Restaurant, Helsinki 6.Grön, Helsinki 8.Kaskis, Turku
5.Ora, Helsinki 7.Ravintola C, Tampere 9.Lyon, Helsinki

Very Fine Level

10.Muru, Helsinki 13.BasBas Bistro, Helsinki 16.Vinkkeli, Helsinki
11.Demo, Helsinki 14.Ateljè Finne, Helsinki 17.Ventuno, Helsinki
12.Savoy, Helsinki 15.Nude, Helsinki 18.Nautical, Maarianhamina

Fine Level

19.SicaPelle, Porvoo 24.Kuurna, Helsinki 29.Young Hearts, Helsinki
20.Le Petit Chaperon Rouge, Helsinki 25.Kakolanruusu, Turku 30.Meat District, Porvoo
21.Pastis, Helsinki 26.Elite, Helsinki 31.Magu, Helsinki
22.Chapter, Helsinki 27.Passio, Helsinki 32.Kuori, Turku
23.Jord, Helsinki 28.Smakbyn, Kastelholm 33.Pontus, Helsinki

Luokitukset

Kaksi ensimmäistä luokkaa asetetaan paremmuusjärjestykseen ruoasta saatujen pisteiden perusteella, jälkimmäiset kokonaispistemäärän perusteella.

Global Masters Level 80 pistettä, min. 36 ruoasta Erinomaista, omaleimaista ruokaa ja erittäin laadukkaan kokonaiskokemuksen tarjoava ravintola
Masters Level 75 pistettä, min. 32 ruoasta Mielenkiintoista ruokaa ja erittäin laadukkaan kokonaiskokemuksen tarjoava ravintola
Very Fine Level 67 pistettä, min. 28 ruoasta Hyvin valmistettua ruokaa ja miellyttävän kokonaiskokemuksen tarjoava ravintola
Fine Level 60 pistettä, min. 22 ruoasta Hyvin valmistettua ruokaa ja miellyttävän kokonaiskokemuksen tarjoava ravintola

Arviointiperusteet

Maksimi kokonaispistemäärä on 100 pistettä ja ne jakautuvat seuraavasti arvioitavien osa-alueiden mukaan.

Ruoka 0-40 pistettä Keittiön konsepti, persoonallisuus ja tyyli sekä annosten raaka-aineet, monitahoisuus, toteutus, esillepano ja maut
Juomat 0-20 pistettä Kaikki aterian aikana tarjotut juomat, alkoholia sisältävät ja alkoholittomat huomioidaan
Palvelu 0-20 pistettä Arvioinnissa otetaan huomioon ravintolan konsepti ja yleinen tyyli (rento vs. hienostunut), ystävällisyys, huomaavaisuus ja ammattimaisuus
Miljöö + tunnelma 0-20 pistettä Tunnelma ja sen vaikutus asiakkaaseen, ravintolan persoonallisuus, ulko- ja sisäilme sekä yleinen ilmapiiri

White Guide käyttää ravintoloiden luokittelussa myös lyhennesymboleja FWD (innovatiivinen ja kokeileva), FUN (rento ja leikkisä) ja FAB (hämmästyttävä ja vaikuttava).

Lähde: White Guide Nordic