Finnfulness! – Uudistunut Marski by Scandic avautui kesäkuun alussa

Marski by Scandic, Helsinki | ravintolatarinat.fi

Legendaarinen helsinkiläishotelli paljasti viimein täysremontin myötä tyylikkäästi uudistetun ilmeensä yleisölle – Marski by Scandicin hulppea pyöröovi pyörähti ensimmäisen kerran puoleentoista vuoteen kesäkuun alussa.

Vuonna 1962 Helsingin ydinkeskustaan Mannerheimintielle avatun klassikkohotelli Marskin avajaisia vietettiin kesäisessä säässä perinteisin menoin maanantaina 3.6.2019.

Suomen ensimmäisen Scandic Signature -hotellin avajaistilaisuudessa nautittiin kuohumaljan lisäksi Marskin maittavasta ”Green Market” -salaattipöydän ympärille rakentuvasta lounaasta modernia suomalaista keittiötä edustavassa, lähiruokaan ja pientuottajiin nojaavassa Kuusi Palaa -ravintolassa.

Ravintolan lisäksi katutasossa nälkäisiä ja janoisia palvelevat kahvila 7:01 sekä Marskin Baari.

Avajaispuheesta vastasi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, jonka mukaan vuosi 1962 jäi maailmanhistorian kirjoihin käänteentekevänä.

”Marilyn Monroe kuoli. Presidentti Kekkonen aloitti toisen virkakautensa. Ensimmäinen The Beatles äänitys julkaistiin. Kuuban ohjuskriisi oli tuhota koko maapallon. Ensimmäinen James Bond elokuva sai ensi-iltansa. Helsingissä Pohjoismaat solmivat sopimuksen pohjoismaisesta yhteistyöstä, Suomen ensimmäinen moottoritie avattiin Munkkiniemen ja Bembölen välille.”

Ja hotelli Marski avattiin.

”Tätä ovat odottaneet nykyiset Marilyn Monroet, James Bondit – ja ehkä jopa Urho Kekkoset. Kiitos, kun annoitte meille kodin”, kuuluivat Vapaavuoren avajaispuheen loppusanat.

Sinivalkoisen nauhan saksimisesta vastasivat pormestari Vapaavuoren lisäksi Scandic Hotels Suomen toimitusjohtaja Aki Käyhkö sekä Marskin hotellinjohtaja Jouko Puranen, jotka trumpettifanfaarin jälkeen katosivat etuoikeutetusti ensimmäisinä näyttävästä pyöröovesta vasta-avatun hotellin aulaan.

Helsinkiläisyyttä, modernia suomalaista elämäntyyliä ja asennetta ”Finnfulness” -määritelmän kautta viestivä lifestyle-hotelli Marski by Scandic oli valmis vastaanottamaan niin kotimaiset, ulkomaiset kuin paikallisetkin vieraansa.

”Hotellissa on useita omaleimaisia ja yllätyksellisiä sisustusyksityiskohtia, jotka viittaavat suomalaisuuteen ja Helsinkiin”, kertoi toimitusjohtaja Käyhkö tervetuliaispuheessaan.

Näyttävän visuaalisen ilmeen taustalta löytyy ruotsalainen arkkitehti- ja designtoimisto Koncept.

Pikaisella tutustumiskäynnillä ylimmän kerroksen valoa tulvivassa sviitissä suurimman vaikutuksen teki Esplanadin puistosta Uspenskin katedraalin kautta Helsingin tuomiokirkolle saakka avautuva hulppea näköala. Finnfulness näkyi valokuvaaja Seppo Alangon Helsinki -aiheisissa kuvatauluissa.

Kylpyhuoneen kullatut hanat ja sadesuihkukaan eivät jääneet huomaamatta. Kuten ei myöskään Finnfulness -kokemuksesta muistuttava ”tervetuliaiskyltti”.

Yhteystiedot Marski by Scandic, Helsinki

Tuoreimmat tarinat Ravintolatarinoiden Instagramissa ja instatarinoissa!