Chef Battle: KALLE vs. YASU @ Ravintola Nude

Huhtikuun lopussa ravintola Nuden keittiössä nähtiin vieras aina Japanista saakka, kun hallitseva San Pellegrino Young Chef 2018 Yasuhiro Fujio saapui Helsinkiin ottamaan mittaa Nuden omasta Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerista leikkimielisen Chef Battlen merkeissä.

Samaan aikaan vietettiin Nuden tilausterassin avajaisia lämpimässä kevätillassa. Avajaishulinan päätteeksi jäimme nauttimaan kuusi ravintolan valitsemaa ruokalajia viineineen Chef Battle -tapahtuman kaikkiaan kymmenen ruokalajia kattavasta menusta.

”Virallisen” kisan voitto mitattiin asiakkaiden nauttimien annosten määrässä. Voiton vei odotetusti Yasu 180 annoksella Kallen 158 tarjoiltua annosta vastaan.

Ravintolatarinoiden raati valitsi oman voittajansa maistuvimpien annosten perusteella. Yasun annoksista ehdottomasti paras oli lammaspata, jossa lempeälle karitsalle potkua antoi sopivasti chilinen vaahtokastike. Koko kattauksen valloittajaksi valikoitui kuitenkin Kallen keväinen kuha kera parsakaalin. Katso loput annokset ja niille paritetut viinit Battle -musan säestämältä videolta!

Koko kokemamme menun perusteella valitsimme voittajaksi Kallen, jonka jokainen annos miellytti hippasen enemmän kuin kovan vastuksen tarjonneen kilpakumppanin.

Viineistä löytyi jälleen kaksi uutta suosikkia kotona odottavalle Bottlescoutsin tilauslistalle – puolikuiva, mutta mukavan raikas Km501 Riesling Green Rheinhessenistä sekä Olim Baudan kuohuva jälkkäriviini Moscato d’Asti Pian Centive Italian Piemontesta.

Kaiken kaikkiaan Nude tarjosi jälleen paitsi maukkaan, niin myös ihanan rennon illalliskokemuksen, jossa sai ripustaa aivot huoletta narikkaan ja keskittyä nauttimaan herkullisesta ruoasta sekä leppoisasta tunnelmasta huomaavaisen henkilökunnan huolehtiessa pieteetillä kaikesta muusta.

Myös nämä hiljalleen yleistyneet ulkomaistenkin kokkien vierailut sykähdyttävät – on jokseenkin epätodennäköistä, että tiemme olisi muutoin kohdannut tämän nousevan auringon maasta kotoisin olevan taidokkaan kokin kanssa.

Yhteystiedot Ravintola Nude, Helsinki

Tuoreimmat tarinat Ravintolatarinoiden Instagramissa ja instatarinoissa!