Vuoden 2018 tykätyimmät kuvat & luetuimmat tarinat

2018 suosituimmat | ravintolatarinat.fi

Mitkä olivat vuoden 2018 luetuimmat tarinat ja tykätyimmät kuvat? Vilkaisu tilastoihin kertoo, että nämähän ne. Alla listattuna viisi eniten klikkauksia kerännyttä artikkelia käännetyssä ja yhdeksän #2018bestnine -aplikaation instagramista poimimaa kuvaa satunnaisessa järjestyksessä.

Vuoden viimeisiä päiviä vietellään. Tällöin on tapana muistella menneitä ja miettiä, että miten meni. No näin meni – noin niinku muiden mielestä.

Ravintolatarinat jokeltelee vielä vauvaiässä. Tutkii silmät selällään ravintolamaailman tarjontaa, tutustuu alan ilmiöihin ja ihmisiin. Etsii siinä sivussa nöyränä itseään, unohtumattomia kokemuksia ja kivoja kavereita. Sekä paikkaansa internetin syövereissä ja somen alati uudistuvissa sokkeloissa.

Kuutisen kuukautta on taivalta ja kourallinen tarinoita takana. Osa otettu talteen entisestä elämästä.

Tässä niistä viisi suosituinta ja yhdeksän instagramissa eniten sydämiä kerännyttä. Kokonaiset tarinat löytyvät otsakelinkkejä klikkaamalla.

Top Femma – Vuoden luetuimmat ravintolatarinat

5. Château Lafite Rothschild @ Kungfu Kitchen: Makumatkalla maailman ympäri

Viidenneksi eniten vilkaisuja keräsi tarina Kurvisen Kungfu Kitchenistä, jonne tie vei muutaman mutkan kautta helteisenä toukokuun päivänä nauttimaan kattavasta makumatkasta maailman ympäri kera ranskalaisen Château Lafite Rothschildin viinitalon laatuviinien.

Kungfu Kitchenin siikaa sitruunaruohokastikkeella kasvispediltä tarjoiltuna.

Kungfu Kitchen sekä ranskalainen viinitalo Château Lafite Rothschild pistivät helteisessä Helsingissä pöytään melkoisen makumatkan maailman ympäri. Yllättävä päivä yhdisti uuden ja vanhan maailman viinit hienovaraisesti valmistettuun aasialaiseen ruokaan – jossa maistuivat juuret.

4. Ravintola Stenhus Tallinna: PARASTA PALVELUA & taideteoksia lautasella

Neljännelle sijalle ylsi hyytävän kylmä reissu helmikuiseen Tallinnaan, jossa sielun ja jäätyneet sormet sulatti tasokkaan ravintola Stenhusin loimuavan takkatulen ääressä nautittu maalauksellinen illallinen sekä erityisen huomaavainen ja lämmin palvelu.

Stenhusin tulkinta Malevitšin ”Mustasta neliöstä” – Alkuruokana tumma leipälastu kera kurpitsa-, punajuuri- ja vihreän peston sekä vuohenjuustotahnan.

Ylellisen Schlössle -hotellin yhteydessä toimiva ravintola Stenhus tekee vaikutuksen paitsi asiakaspalvelullaan ja tunnelmallaan, niin myös uniikilla maalaustaiteesta inspiraatiota ammentavalla ruokalistallaan.

3. Ravintola Bassi: OSTEREITA & SAMPPANJAA tois pual jokke

Syyskuussa seikkailtiin tois pual jokkee tutustumassa silloin vasta avattuun mereneläviin erikoistuneeseen ravintola Bassiin, jossa tuli nautittua elämäni ensimmäiset osterit ja ihastuttua kaupunkia suunnitelleiden arkkitehtien mukaan nimettyjen cocktailien listaan.

Bassin hulppeä äyriäisvati.

Ravintola Bassi tarjoaa rentoa yhdessä viihtymistä ja persoonallisia cocktaileja kera merellisten annosten vasta saneeratun Bassin talon avarissa saleissa. Pitkälti klassisiin annoksiin keskittyvän listan tähtipaikalla loistaa näyttävä äyriäisvati.

2. Kohtaamisia: RAGNI RISSANEN – Ravintola-alan Grand Old Lady

Kakkossijalla hymyilee ihastuttava ravintola Rivolistakin tuttu alan Grand Old Lady Ragni Rissanen, johon törmäsin aivan sattumalta kauniina heinäkuisena iltana meidän molempien illallistaessa silloin hiljattain avatussa Albertinkadun Inarissa.

Suomen ravintolamaailman kiistaton kuningatar – Rouva Ragni Rissanen (oik.) seuralaisenaan hotelli Rivoli Jardinin johtaja Merja Koski.

Parhaat elämykset syntyvät kun herkulliseen ruokaan ja juomaan liitetään muutaman muun seikan ohella ihmiset. Jaetut hetket ja yllättävät kohtaamiset. Ne tekevät muistoista arvokkaita – ja unohtumattomia.

1. Mystinen Inari: Helsingin ravintolataivaan uusi TÄHTI

Ravintolatarinoiden vuoden 2018 ylivoimaisesti luetuimpana tarinana loistaa aivan ylihyväksi havaittu ”tähtiravintola” Inari, jossa heinäkuisen hellepäivän päätteeksi nautimme yllätyksellisen seitsemän ruokalajin menun kera persoonallisten natuviinien.

Inarin siikaa ja merikorallia.

Keittiömestari Kim Mikkolan mukaan Inarissa tehdään ”vaan ruokaa”. Omien mieltymysten ja maailmalla tarttuneiden taitojen mukaan. Mutta kun ruoka syntyy spontaanisti intohimosta vailla mielen rajoitteita ja valmistetaan rakkaudella omia periaatteita kunnioittaen, niin lopputulos on enemmän kuin pelkkää apetta.

Tykätyimmät – Instagramin yhdeksän parasta

Noya Tallinna tarjoaa skandiruokaa japanilaisella vivahteella

Ajankohtaan nähden lämpimänä syyspäivänä nokka taas kohti Tallinnaa. Päivämatkan pääkohteeksi valikoitui pohjoismaalaista ja japanilaista ruokakulttuuria fuusioiva Noya, joka nousee Raflatarinoiden instan yhdeksän suosituimman listalle kokonaisella kolmella kuvalla.

Noyan graavilohta marinoidulla punasipulilla ja makealla misokastikkeella.
Noyan osteriannos – Tuore osteri kaviaarilla ja limellä sekä tempuroitu osteri merileväpedillä.
Noayn magnolialehdeltä tarjoiltu lohi kabayaki appelsiinisella teriyakikastikkeella.

Turun Bassi houkuttelee merellisillä annoksilla ja arkkitehticocktaileilla

Jo kolmanneksi luetuimman tarinan joukkoon yltäneen turkulaisen kala- ja äyriäisravintola Bassin bouillabaisse ihastutti myös instagramissa.

Bassin bouillabaissen päällä lepää kokonainen jättikatkarapu.

Sauce Forum 2018 tarjosi syyskuussa semmaa Vanhalla ja ginit Roofissa

Kolmipäiväisen Sauce Forum 2018 -ruokatapahtuman networking cocktailtilaisuudesta tavaratalon auringon kuumentamalla kattoterassilla vastasi maailmalla huimaa menestystä niittävä Arctic Blue Gin. Siellä ginilasien kilinässä sain houkuteltua tämän hurmaavan joukon yhteiseen kuvaan.

Vasemmalta huippukokki Jaakko Sorsa (FINDS Hong Kong), Sauce -tapahtuman järjestäjä Pauliina Pirkola, Arctic Blue Ginin brändijohtaja Mikko Spoof sekä viihde- ja ravintola-alan moniottelija Anders “Andu” Westerholm (We Are Group).

Kontrasteja tallinnalaisravintola Kaks Kokkassa

Syksyn Tallinnan reissulla tuli piipahdettua pikaisesti myös kahden kokin ravintola Kaks Kokkassa. Syömään emme tällä kertaa jääneet, mutta ravintolan kontrasteja pursuavasta tunnelmasta tuli pari kuvaa tallennettua.

Syksyisen iltapäivän tunnelmaa tallinnalaisravintola Kaks Kokkassa.

SMAKUJA Sinnessä & pottuja Porvoosta

Smakusteluretki elokuiseen Porvooseen tarjosi monta maukasta makuelämystä, joista väkevimmin mieleen painui ravintola Sinnen kesäinen ”Potuttaako?” -annos. Sekä keittiömestari Niko Lehdon porvoolaista Annabellaa kunnioituksella käsittelevät kourat.

Ravintola Sinnen keittiömestari Lehto pitelee pottua.

Helsingin Inari on ”Tähtien tähti 2018”

Kesäinen Inari vei jo ykkössijan vuoden luetuimpien tarinoiden listalla ja tuikkii myös tykätyimpien instakuvien kategoriassa kahden kuvan kattauksella. Joten voinen hyvillä mielin luovuttaa Ravintolatarinoiden ”Tähtien tähti 2018” -titteli tälle tyylikästä jälkeä tekevälle ihastuttavalle kortteliravintolalle.

Inarin kaaliannoksen kruunasivat paahdettu karitsanrasva sekä suolatut pihasaunion kukinnot.
Inarin kesäjälkkäri – Grillatuista ruusuista valmistettua jäätelöä, mansikoita ja hibiskusöljyä.

Upeaa uutta vuotta tutuille, tuntemattomille ja kaikille vuonna 2019 tutuiksi tuleville!