Rotermann City: Päivämatkailijan helppo ruokakohde Tallinnassa!

Kompakti ja omaleimainen Rotermannin korttelikokonaisuus Tallinnan ydinkeskustassa hivelee esteettistä silmää taidokkaasti uutta ja vanhaa yhdistävällä arkkitehtuurilla. Ja hellii ruokarakastajaa monipuolisella ravintolatarjonnalla.

Ruokaterveiset Tallinnasta! Jossa Ravintolatarinoiden kolmen kopla kävi pikaisella päivämatkalla tutustumassa muutamaan rantakaupungin uuteen ravintolaan. Sekä nauttimassa aurinkoisesta syyspäivästä rempseän Rotermannin kaduilla, aukioilla ja kujilla.

Tallinnaan meidät yhtäkkiä yllättäen vei oikeastaan viime aikojen uutiset kaupungin, ja eritoten ravintoloiden kallistumisesta.

Päätimme lähteä paikan päälle katsomaan, missä hinnoissa pohjoismaalaisittain edullisena ruokamatkakohteena pidetyn kaupungin ravintola-annokset pyörivät.

Aikaa ei yhden päivän visiitillä ole turhan paljon tuhlattavaksi. Eikä vatsakaan päivässä ihan ylettömiä vedä. Tämä tarkoitti tarkkaa fokusoitumista. Ja rankkaa eliminointia.

Tallinnan ravintolatarjonta on tunnetusti huikea. Niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Jokseenkin joka reissulla on kaupunkiin pukannut mukavasti uutta mielenkiintoista ravitsemusliikettä. Ihmeellinen ilmiö. Kaupungin ahdinkoa rummuttavaa ravintola-alaa ajatellen.

Vaikka aurinkoinen ja lämmin sää houkutteli aina viehättävään vanhaan kaupunkiin, niin päätimme pitäytyä tällä kertaa taidokkaasti uutta ja vanhaa, toimistoa, asumista sekä kaupallista toimintaa yhdistävässä Rotermannissa. Koska lähellä satamaa ja yhä syvällisemmin tsekkaamatta.

Alueen ravintolatarjontahan ei ole yhtään hullumpi.

On viini-, olut- ja terveysbaaria. Monta kahvilaa. Sekä kunnon beeffiä, hieman Aasiaa ja modernia klassista keittiötä. On varaa valita. Valitsimme uusimmat.

Suunnitelmissa oli katsastaa yhdeksän tunnin aikana kaikkiaan viisi ruokapaikkaa. Osa kevyemmin, toiset tarkemmin.

Tankkaus oli tarkoitus aloittaa lähellä satamaa sijaitsevasta Vegan+ -vegeravintolasta. Josta kevyelle lounaalle hotelliravintola Nomadiin. Välissä joku kiva kahvila ja siitä viiniostoksille R14 -viiniravintolaan. Josta pari askelta ”tois pual katuu” illalliselle uuteen ”nordicia” japanilaisittain tarjoilevaan Noyaan.

Kaikki harvoin sujuu suunnitelmien mukaan. VeganPlussaa emme kyselyistä huolimatta löytäneet, joten jatkoimme matkaa tuliaisostoksille Rotermannissa sijaitsevaan Kalevin suklaapuotiin. Tärkeimmät ensin.

Muut edellä mainitut kohteet löytyivät. Helposti. Bonuksena Nomadin jälkeen koukkasimme fiilistelemään vielä ravintola Kaks Kokkaa. Koska tarjoilijamme Nomadissa sitä suositteli. Kahvipaikaksi. Emme Kaks Kokkan kahvista innostuneet, mutta ravintolan seesteinen tunnelma viehätti.

Kahville ja kanelipullalle jatkoimme jo aiemmilta reissuilta tutuksi tulleeseen RØST Pagar & Kohvikiin. RØSTin tunnelma tuntui kuitenkin latistuneen sitten viime visiitin. Kanelipullaakaan ei riittänyt kaikille.

Viiniravintola R14 olikin jo ennestään tuttu. Jäi siellä aikoinaan nautittu viinilasillinen kaivelemaan, joten kipaisin poimimassa pullon biodynaamista Grilloa kainaloon. Kolmetoista euroa sisilialaisesta biopullosta kun on mielestäni kohtuullinen kustannus.

Miten ovat lahden pohjoispuolelta seilaavat matkaajat Rotermannin löytäneet?

Ei harmainta hajua eikä minkäänlaista mielikuvaa. Tuntuu kuitenkin, että moni vaeltaa vanhasta muistista suorinta tietä Vanhakaupunkiin. Osa ehkä Kadriorgin puistomiljööseen ja toiset puutalojen Kalamajaan tai taiteelliseen Telliskiveen.

Trendikäs Rotermanni kun ei ole se edullisin kohde Tallinnassa.

Tavallisena torstaipäivänä ei korttelin kujilla ollut tungosta. Jokunen turisti hyödynsi vielä viimeiset terassikelit. Paikallista nuorisoa näkyi kourallinen siellä täällä kuluttamassa vapaata aikaa kännykkä kädessä. Ja pari muksua ripustettuna keinuihin vanhempien valvovan silmän alle.

Jos jäit lisää tarinaa kaipaamaan, niin kuvateksteistä sellaista innostuneille löytyy. Klik klik. Lisää selitystä ja selvennystä.

Noyasta ja Nomadista kattavampaa ravintolatarinaa annoskuvineen kaikkineen tulee vielä. Mahdollisesti myös ”Pientä pohdintaa” tallinnalaisravintoloiden hintapolitiikkaan liittyen.

Lisää ravintolatarinoita facebookissa ja instagramissa!