Kuvatarina: Sauce 2018 ”NoBorders! -Ruokarakkautta yli rajojen

Sauce 2018 -tapahtuman puitteissa järjestetty No Borders -illallinen kokosi syyskuun alussa kokkeja, ruoka-alan ammattilaisia ja muita ruoasta innostuneita ympäri maailmaa ravintola NJK:n yhteisiin pöytiin nauttimaan Lähi-idän feast -tyylisestä kattauksesta sekä välittömästä kansainvälisestä tunnelmasta.

Aurinko lämmitti mukavasti syyskuisen sunnuntain iltapäivää kun istahdin Helsingin Olympiaterminaalin edustalla läheiseen Valkosaareen vievälle yhteysalukselle. Pienessä, vielä vihreässä saaressa odotti hulppea valkoinen huvila nurmeen sointuvine, monimuotoisine kattoineen. Meri-ilma tuoksui nenässä ja pieni tuulenvire tarttui nutturasta irronneisiin hiussuortuviin.

Innostunut jännitys kutitteli vatsanpohjaa. Olin matkalla ravintola NJK:lle, jossa luvassa oli ennenkokematon ja unohtumaton ilta kansainvälisissä illallistunnelmissa.

Sauce on huikea pop-up -illallisten, suuren ruokajuhlan ja -konferenssin sekoitus. Kolmen päivän kokonaisuus oli korkattu jo edellisenä iltana ravintola Palacessa keittiömestari Dmitri Mägin johdolla. Mägi on kotoisin Virosta, mutta vaikuttaa nykyisin New Yorkissa viime vuonna maailman parhaaksi nimetyn kolmen Michelinin ravintola Eleven Madison Parkissa. Tämä kertonee tapahtuman vierailijoiden tasosta jotain.

Ennen maanantain ”pääpäivää” vuorossa oli Saucen jo perinteeksi muodostunut ”Meet & Greet” -kokoontuminen. Tällä kertaa ”No Borders” -yhteisöillallisen merkeissä.

Näyttämönä toimi saariravintola NJK, jonka keittiön valtaisivat kolme kovaa kokkia maailmalta; istanbulilaisravintola Neolokalin Maksut Askar, Syyrian aleppolaista ruokakulttuuria vaaliva Mohammed Orfali sekä puolalaissyntyinen, nyt jo kuopatun gdaskilaisravintola Metamorfozan vetäjä Adrian Klonowski kera kuuden Lähi-idästä tulleen Startup Refugees -turvapaikanhakijan.

Mitkä olivat illan fiilikset? Millaisia ruokia jaettaviin annoksiin pohjaavalla illallisella tarjoiltiin? Keitä muita itämaisella illallisella istui? Sukella kuvagallerioiden kautta mukaan rennon juhlaviin tunnelmiin!

Lisää ravintolatarinoita facebookissa ja instagramissa!