Kuvatarina: ”Parempi kuin Beckham! – Porvoon Smakukierros ylitti odotukset

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestetty SMAKU Porvoo -ruokatapahtuma tarjoaa mainion, matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua Porvoon ravintoloihin ja niiden monipuoliseen ruokatarjontaan.

Peräti pari viikkoa kestävä SMAKU -tapahtuma jakaantuu kahteen eri osaan. Ravintoloista voi tänä aikana ostaa edullisia SMAKU -maisteluannoksia tai vaihtoehtoisesti osallistua lauantaina 25.8. Porvoon Taidetehtaan tiloissa pidettävään päätapahtumaan, joka kokoaa kaikki annokset eri ravintoloista saman katon alle.

Ravintolatarinoiden kompakti kolmen kopla valitsi viime viikolla kauniin sään saattelemana kierroksen kaupungilla. Millaisia makuelämyksiä ja kohtaamisia vuoden 2018 SMAKU meille tarjosi?

Klikkaa kaikki kolme kuvakarusellia auki ja inspiroidu sinäkin smakuilemaan! Vielä ehtii. Jos ei tänä, niin ensi vuonna.

Mitään ihan hirveitä pettymyksiä emme Smakukierroksellamme kohdanneet. Jotkut annokset ylittivät kuvien ja -kuvailujen perusteella muodostuneet ennakko-odotukset. Toiset eivät. Kokonaisuutena tapahtuma oli kuitenkin eri kiva. Enemmän kuin osasimme odottaa.

Ravintolat olivat erilaisia aina bistroista purilaispaikkoihin, joten annosten keskinäinen vertailu on jo sinänsä kyseenalaista. Maistoimme kaikkiaan kahdeksaa annosta. Monta jäi myöskin maistamatta. Näkemättä, kokematta ja arvioimatta.

Ja sitten on ne kunkin henkilökohtaiset makutottumukset. Esimerkiksi muutamalle meistä maistuivat merenelävät, eräs ei niihin suostunut koskemaan pitkällä tikullakaan. Mutta jos tästä suppeasta otannasta vetää parhaat annokset yhteen, niin kaksi meni kirkkaasti yli muiden. Bistro Sinnen ”Potuttaako?” ja Bistro Gustafin Bouillabaisse ylsivät yhdessä jaetulle ykkössijalle.

Tapahtuma ei luultavasti ravintoloiden kassaan kulujen jälkeen montaa euroa jätä. Uskoaksemme hyöty konkretisoituu vasta pidemmällä aikavälillä.

Smakuilu on eräänlaista ravintolamessuilua, jossa tuotteet ja palvelut tehdään yleisölle tutuksi.

Tämän jälkeen on helppo päättää, minkä kattavamman kokemuksen haluaa itselleen lunastaa. Meille kävi hyvinkin selväksi, mitkä Porvoon ravintolat on nyt nähty. Ja mitkä vaativat vielä syvempää tutustumista. Pidemmän kaavan kautta.

So long! Kunnes taas tapaamme… Porvoon keskiaikaisilla kujilla ja kirkonmäellä.

Lue myös artikkeli ”Pientä pohdintaa: Hyvästä parempi” eli kuinka onnistuneesta tapahtumasta tehdään vieläkin parempi!