Boutiquehotelli Schlössle: Ylellistä & lämminhenkistä majoitusta Tallinnassa!

Tallinnan vanhakaupungin ytimessä sijaitseva, uniikki viiden tähden hotelli Schlössle tarjoaa ylellisen ja mieleenpainuvan hotellielämyksen lämminhenkisessä ympäristössä. Jännittävien hotelliöiden ystäville suosittelemme huonetta 19.

*Yhteistyössä Schlössle Hotel

Tekisi mieli aloittaa artikkeli dramaattisesti lauseella ”Oli synkkä ja myrskyinen yö, kun taannoisella Tallinnan matkalla astuimme sisään ylellisen boutiquehotelli Schlösslen tummanvihreistä ruutulasiovista…”.

Se ei kuitenkaan pitäisi paikkansa, sillä silloin oli hiljalleen hämärtyvä alkuilta. Ja hyytävän kylmä pakkassää, kun tuntien Tallinnassa tarpomisen jälkeen saavuimme viimein majapaikkaamme.

Mutta tunne oli sama! Olimme vihdoin päässeet pakkasesta turvasatamaamme, jossa meitä tervehti takkatulen lempeä loimu sekä ystävällinen hotellihenkilökunta. Jääpuikoiksi muuttuneet sormetkin sulivat sukkelaan kuplaisen juoman vilkastuttaessa jähmeäksi jäähtynyttä verenkiertoa.

Oli aika kuoriutua toppavaatteiden uumenista ja istahtaa kuohujuoma kädessä pehmoisena kutsuvalle plyyshisohvalle henkilökunnan huolehtiessa matkalaukut huoneeseemme. Mitä ylellisyyttä! Jota toki sopii viiden tähden luksushotellilta odottaakin, mutta joka moiseen kohteluun tottumattomalle tuntui alkuun jopa hieman hämmentävältä. Positiivisesti hämmentävältä. Ja ihanan rentouttavalta, kun saatoimme jättää asiat hyvillä mielin muiden hoidettaviksi.

Kauan emme kuitenkaan ehtineet olla aloillamme, sillä olimme sopineet esittelykierroksesta isäntämme, hotellin yhteydessä toimivan ravintola Stenhusin Food & Beverage Manager, Mihhail Laurandin kanssa.

Käy lukaisemassa ajatuksiamme ravintola Stenhusista sekä siellä nauttimastamme ihanasta illallisesta!

Hotelli Schlössle on tunnelmaltaan ylellinen, mutta samalla sekä sisustukselta, että palvelultaan lämminhenkinen, pieni boutiquehotelli Tallinnan Vanhakaupungissa. Raatihuoneentorille on matkaa vain kivenheiton verran. Sijainti on jokseenkin ihanteellinen; keskellä kaikkea, mutta huikeimmasta hulinasta kuitenkin sen verran syrjässä, että leporauha on taattu.

Keskiajalta peräisin oleva, jokunen vuosi sitten remontoitu rakennus tarjoaa uniikin majoituskokemuksen.

Ilmassa leijailee jopa hiven romanttista kartanolinnan tunnelmaa…

Hotelli Schlösslessä on kaikkiaan 23 yksilöllistä, täyden palvelun majoitustilaa, joista suurin osa sijoittuu kadun varrella sijaitsevaan päärakennukseen. Samassa rakennuksessa toimivat myös hotellin vastaanotto- ja aulatilat sekä jo aiemmin mainitsemani hotelliravintola Stenhus. Suojaisa, kesäisin terassina palveleva sisäpiha erottaa päärakennuksen sivurakennuksesta, josta löytyy muutamien huoneiden lisäksi myös saunatilat sekä hieronta- ja spa -palvelut. Sekä huone numero 19.

Jos olisin ennalta tiennyt huone numero 19 ”salaisuudesta”, niin olisin ehdottomasti halunnut yöpyä siellä.

Sillä siellä hotellin kummitusta on tavattu useimmin. Vaikka on hänen huomattu myös päärakennuksen käytävillä kuljeskelevan. Tällä kertaa ei kummituksia näkynyt, eikä kuulunut. Mutta ehkä ensi kerralla!

Kaikki hotellin huoneet ovat tosiaan yksilöllisiä eli poikkeavat toisistaan niin kooltaan, pohjaratkaisultaan, kalustukseltaan kuin tunnelmaltaankin. Erityistoiveista, kuten esimerkiksi kiinnostuksesta kummituksia kohtaan, kannattaakin mainita huonetta varatessa.

Piipahdimmepa pikaisesti myös rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa, hulppeassa presidenttisviitissä. Siellä maailmankuulut julkimot ovat vuosien varrella pitäneet ”matalaa” majaansa. Ja pitävät edelleen.

Vaikka itse rakennus on miltei yhtä vanha kuin taivas päämme päällä, niin rakennuksen tyyliä kunnioittaen sisustetut huoneet on varustettu kaikin nykyaikaisin mukavuuksin. On ilmastointi, taulu-TV, WiFi, kahvinkeittovälineet, uusimmat uutiset maailmalta, kylpytakkia ja -tossua… Meidän huoneestamme löytyi myös nykyaikana aina yhtä iloinen yllätys – kylpyamme!

Hotellissa on mahdollisuus myös kokoustaa sekä järjestää muita, erilaisia yksityistilaisuuksia.

Palveluista eniten yllätti petauspalvelu. En ole aiemmin moiseen palveluun törmännyt. Tämä yllätti ihan kirjaimellisesti myös siksi, että olin ajatellut esitelykierrokselta palattuamme ottaa muutamia kuvia kauniista huoneestamme. Ennen kuin ehtisimme sotkea harmonisen sisustuksen omilla kamppeillamme.

Hotellihenkilökunta ehti kuitenkin ensin. Huoneeseen palatessamme oli hulppea parisänkymme (ei kuvissa) pistetty ns. petikuntoon. Tässä vaiheessa peti tosiaan tuntui jo pitkän päivän jälkeen houkuttelevalta, mutta vielä enemmän se kutsui illallisen jälkeen.

Laadukkaista patjoista täytyy vielä mainita erikseen. Jämäkämpi patja oli nimittäin enemmän kuin mieleinen. Toiset tykkää muhkummasta, mutta itse nukun parhaiten ryhdikkäämmällä alustalla. Sieltä pois kipuaminenkin käy vaivattomammin kuin ylipehmeän sängyn uppeluksista.

Ylellinen hotellikokemus – Pelkkää tähtisadetta vai ihan jotain muuta?

Jäin vielä pohtimaan, että mitä ylellinen majoitus käytännössä tarkoittaa. Jokaisella on varmasti omat vaatimuksensa adjektiivia ajatellen, mutta itselleni tärkeimpiä hotellin valintakriteereitä ja ylellisyyttäkin määrittäviä seikkoja ovat sijainti, tunnelma ja palvelu. Sekä aamiainen.

Viisi tähteä nimen perässä antaa tasosta jonkinlaista osviittaa, mutta täytyy sanoa, että kaikenlaisissa neljän ja viiden tähden hotelleissa on maailmalla tullut majoituttua. Hotelli Schlössle kuuluu ehdottomasti kärkikaartiin.

Tässä hotellissa tähdet ja todellisuus kohtaavat.

Keskellä kaikkea, kaukana kaikesta

Hotellille ihanteellinen sijainti on lähellä kaikkea, mutta kuitenkin riittävän kaukana… kaikesta. Koska arvostan lyhyitä tai ainakin helposti saavutettavia etäisyyksiä. Kävelyä ja ympäristön rauhallisuutta. Kiireettömyys ja hiljaisuus ovat nykypäivän ylellisyyttä. Tästä Schlösslelle täydet pinnat.

Muistoksi tarinoita

Tunnelmassa arvostan eniten omaleimaisuutta. Ja lämminhenkisyyttä. Pidän yksilöllisistä ympäristöistä, joilla on oma tarina kerrottavanaan. Tarinat jäävät mieleen.

Vanhoilla rakennuksilla usein tällainen ominaisuus on jo luonnostaan. Sitä täytyy vaan osata hyödyntää. Viimeisen päälle modernit, kiiltävän kylmät ja korkeat hotellit eivät ole ensisijainen valintani. Mutta ymmärrän, että monelle ylellisyys nykypäivänä tarkoittaa juurikin tätä. Ja McDonalds -meininkiä; samaa settiä sekä Hiltoneita maailmankolkasta riippumatta.

Ihmisiä, ei robotteja

Vaikka joskus on kiva olla passattavana, niin ylenmääräinen pokkurointi ei ole mun mielestä sitä parasta palvelua. Parasta on, kun mut huomioidaan yksilönä. Ja tunnen tulevani kohdelluksi ihmisenä.

Käytän edelleen sanaa lämminhenkisyys. Ystävällinen, lämminhenkinen ja inhimillinen palvelu on parasta. Tykkään ihmisistä, en roboteista. Tästä taas täydet pinnat Schlösslen henkilökunnalle. Kaikki henkilökunnan edustajat tervehtivät käytävillä hymyillen ja kävin monta antoisaa keskustelua työntekijöiden kanssa.

Muita asiakkaita sivusta seuratessani pistin merkille myös henkilökohtaisen palvelun. Kaikkien kanssa kommunikointi ei ollut yhtä välitöntä ja tuttavallista kuin minun kanssani. He eivät sitä odottaneetkaan vaan toivoivat asiallisempaa ja ehkä jollain tapaa kunnioittavampaa kohtelua. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Schlösslen henkilökunnalla oli asiakkaiden lukutaito hyvin hyppysissään. Arvostin suuresti.

Päivän pelastava aamiainen

Hotelliaamiainen, siinä vaan on jotain erityistä. Sillä voi pilata tai pelastaa päivän. Helposti.

Aamiaisella arvostan eniten rauhaisaa tunnelmaa ja laadukkuutta; hyviä raaka-aineita, monipuolisuutta sekä taitoa/halua valmistaa myös aamiaiselle maistuvaa ruokaa. Ei auta, että raaka-aineet ovat viimeisen päälle puhtaita tai luomua tai muuten vaan harvinaista herkkua, jos lopputulos on ”teollista mössöä”. Valitettavan usein näin on.

Schlösslessä nautin aamiaista kynttilän herkässä valossa ja takkatulen lämpimässä loimussa kuin kuningatar konsanaan.

Joskin aamiaisemme oli näin vilkkaimman sesongin ulkopuolella, ja muutenkin hieman poikkeuksellinen. Tavallisesti tarjolla on buffet -pöytä, ja jos oikein ymmärsin, niin annoksia voi myös tilata erilliseltä Ála carte -listalta.

Koska hotellissa oli lisäksemme vain muutamia vieraita, niin buffet -aamiaisen sijaan meille ehdotettiin huoneaamiaista. Olin kuitenkin sopinut aamiaistapaamisen, joten sovimme hotellin henkilökunnan kanssa, että aamiaisemme katettaisiin kellarikerroksen tunnelmalliseen ravintolasaliin. Saimme kuitenkin jo illalla ruokalistat, joista rasti ruutuun periaatteella valitsimme, mitä haluaisimme aamiaisella syödä.

Valitettavasti tapaamiseni peruuntui vain puolisen tuntia ennen sovittua ajankohtaa. Ilmoitin asiasta respaan, jossa tarjottiin vaihtoehdoiksi joko aamiaista huoneessa tai salissa. Olimme jo ehtineet laittautua tapaamista varten, joten valitsimme salin, jossa meitä odottikin kauniisti katettu pöytä kynttilöineen tunnelmallisen takkatulen ääressä. Sekä henkilökohtainen tarjoilija. Ylellisyyttä viimeisen päälle!

Tarjolla ei todellakaan ollut mitään isoista laareista kaavittavaa mössöä vaan annokset saapuivat edellisillan toivelistan mukaan eteemme yksitellen, keittiössä valmiiksi lautasille annosteltuna.

Vielä tässä vaiheessa tarjoilija tarjosi erilaisia vaihtoehtoja tyyliin mysliä vai corn flakesia, maidolla vai jogurtilla, mistä hiutaleista puuro, veteen vai maitoon keitettynä jne.

Ehkä ainoa asia jota jäin aamiaisella kaipaamaan oli kuohujuoma. Sitäkin olisin varmasti saanut, jos olisin ymmärtänyt pyytää. En ymmärtänyt. My mistake ja no big deal.

Hotelli Schlösslen vieraana oleminen oli vilpittömästi yksi parhaista hotellikokemuksistani ikinä. Vaikka yritin oikein miettimällä miettiä, että olisiko jokin toiminut toisin toteutettuna paremmin tai jäikö jotain puuttumaan, niin en sellaista keksimälläkään keksinyt.

Ehkä sellaisesta seikasta on vielä hyvä mainita, että hissiä en rakennuksessa huomannut. Joskaan en sitä varsinaisesti osannut katsoakaan, sillä valitsen muutenkin mieluusti portaat. Painavat matkatavaratkaan eivät olisi haittanneet, sillä henkilökunta huolehti matkatavarat huoneisiin ja sieltä pois. Aina taksin takapaksiin saakka. Kannattanee tarvittaessa vielä varmistaa varauksen yhteydessä esim. liikuntarajoitteisen kulkumahdollisuudet.

Annamme TÄYDET VIISI TÄHTEÄ viiden tähden hotelli Schlösslelle.

Kiitämme Schlössleä ja hotellin henkilökuntaa erittäin miellyttävästä hotellikokemuksesta. Ja suosittelemme lämpimästi tätä uniikkia majoituspaikkaa kaikille muillekin Tallinnaan matkaaville!

Yhteystiedot Hotel Schlössle, Tallinna

Jaa oma ravintolatarinasi! Ravintolatarinoiden ryhmässä tai instagramissa tunnisteilla #ravintolatarinat @ravintolatarinat!